lördag 13 juli 2013

Stora grytlappar till stora grytor

 
Hej!
 
Efter lite stroke, förmaksflimmer, ambulansfärder, hjärtklappning, yrsel och div annat i sjukdomsväg så hoppas jag nu att jag är tillbaks på banan. Ja det är inte jag själv som är drabbad, däremot min mamma. De senaste månaderna har virkandet därför inte känts riktigt prioriterat, har inte haft ro att sätta mig med det.
 
 
Hur som helst så mår min mamma nu mycket bättre, talet har återkommit rätt så bra och hon har faktiskt också börjat virka och sticka lite smått. Bäst för henne funkar sådana beskrivningar där hon antingen inte behöver räkna eller som hon kan utantill. 
 
Min egen virklust hoppas jag kan börja spira igen, har saknat det.
 
 
En skön sommarkväll som denna sitter jag ute på min balkong och har virkat lite grann. Jag är inte uppe i nån högre fart än men det får ta sin tid.
.  
Mitt pågående projekt är stora grytlappar till stora soppgrytor.

 
Jobbar man i ett soppkök och kånkar på stora grytor så behövs lite ordentliga doningar. Jag tänkte ge dessa till detta kök om de vill ha dom.

 
De är ungefär 20 x 20 cm stora och färgerna har jag blandat hej vilt. När den ena färgen tar slut, fortsätter jag med nästa, typ.

 
Jag följer denna beskrivning men det finns säkert många andra liknande. De är dubbelvirkade med fasta maskor. Jag virkar i Drops Paris med virknål nr 6.

 
I sit on my balcony and crochet some big potholders for a soup kitchen in my town. 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Vilka härliga grytlappar! Såklart att de vill ha dem!

    SvaraRadera