lördag 13 mars 2010

Berlin


I höstas var jag och en kompis några dagar i Berlin. Vi var riktiga turister med karta och kamera i högsta hugg. Vi besökte Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, Brandenburger Tor, Fernsehturm, Unter den Linden, Stasimuseum och många andra ställen.

Vi hittade även till ett par garnaffärer, lalaine på Kantstrasse och Fadeninsel på Oranienstrasse. Båda två var trevliga butiker. Det fanns även en del garn på de stora varuhusen.

Nu köpte jag inte så mycket garn att skryta med på denna resa men en virknål fick följa med hem. Tyvärr blev jag inte så nöjd med den.


Vi bodde bra och billigt på Svenska Kyrkans gästhem på Landhausstrasse.

Jag funderar på om man kan ha virknål med sig i handbagaget och sitta och virka på planet? Jag testade inte det den här gången.

5 kommentarer:

 1. Jag tror att du kan ha med en virknål endast om den är helt i plast. Alla andra klassas som vapen efter vad jag har hört. Det finns ju nålar helt i plast, de som har lyse i kroken tex :-)

  SvaraRadera
 2. Sist jag flög så blev det ett missförstånd vid byte så plötsligt hade jag min lilla dragväska med mig som handbagage: däri min bästa frisör sax. Den kastades genast i en korg och en av de kvinnliga vaketrna tyckte faktiskt synd om mig!
  :)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle också vilja besöka Berlin. Har hört att det ska vara en trevlig stad. Hoppas allt är bra och hälsa M från mej. Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Jag har ju faktiskt inte hört någonting från era dagar i Berlin. Förhoppningsvis är sommaren lång... Lurigt det där med att ha virknål med sig i handbagaget. Får tänka på det inför Scholas resor i vår. Fru Inez

  SvaraRadera
 5. Funderar på att köpa Pryms virknål -vad var det du inte gillade med den?
  Superfin blogg du har!
  Mvh Agneta

  SvaraRadera