torsdag 1 juli 2010

Sommarcykel

Igår sommarpyntade jag min cykel. Jag använde några av de blommor som jag virkat senaste tiden.


Jag har inspirerats av alla de blommiga cykelkorgar man kan se på Köpenhamns gator. Där är det nog plastvarianten av blommor för det mesta men visst måste det funka med virkat också!


Det var kanske lite trixigt att få allt på plats men med lite envishet så går det mesta.
Jag virkade blommarna enligt beskrivning på bloggen Pysslas piffiga petitesser och virkade sen en lång grön luftmaskestjälk till. Hålen i min cykelkorg är rätt små så jag trädde först i själken och sydde sen blommorna på plats. Ja, några blad virkade jag lite på måfå på stjälken också.


Jag har ju virkat ganska många blommor på sistone och jag ska snart sätta i gång med ett lite större projekt där jag får användning för alla blommor.

Vad kan man mer använda virkade blommor till måntro?

9 kommentarer:

 1. Vad fin och somrig cykelkorgen blev!

  SvaraRadera
 2. Ja virkade blommor kan man använda till mycket! Din cykel är verkligen sommarfin. Alla som möter dej på den, kommer att bli på gott humör. Virkpartyt var verkligen trevligt. Vi måste få till ett till när västkustresan är avklarad! Ha det bra! Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Så fin din cykel blev!Smart att virka blommor - det blir ju mer "levande" än plast. Roligt att du sprider glada idéer runt omkring dig!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Har kommit på en sak till som man kan använda virkade blommor till. Gå in på min blogg så får du se! Ha det så bra i sommarvärmen!

  SvaraRadera
 5. Massor av fina blommar och vilken fin cykel!

  SvaraRadera
 6. Somrig och fin cykel! Kram från mig

  SvaraRadera
 7. Om jag hade haft en cykel med cykelkorg hade jag önskat mej en med såna där blommor. Fint!

  SvaraRadera