fredag 1 januari 2010

Bohusruteväska


En av de stora fördelarna med att ha en blogg tycker jag är att jag känner lite press på mig att verkligen göra färdigt det jag påbörjat. Jag har annars väldigt lätt för att starta nya projekt.


Delarna till den här väskan virkade jag i höstas men har sytt ihop den och sytt foder till den först nu i mellandagarna. Mönstret är bohusrutor, åtta stycken som virkas ihop allteftersom. Jag virkade en långsmal, oval botten av fasta maskor och en axelrem av två rader stolpar. Fodret sydde jag av naturfärgat linnetyg. Jag var lite frestad att testa ett färgat linnetyg, det hade nog piggat upp lite.
Jag ska fundera på om jag ska ha nån stängningsanordning, återkommer om det.


Garnet är hampa och inköpt på Kasthall i Kinna där de har en fantastisk liten avdelning med garn till försäljning, mest ull och lin. Trevligt och billigt.
Beskrivningen till bohusrutorna hämtade jag från "Stora Sy & Handarbetsboken", Wezäta Förlag


Nu ska jag ut och premiärgå med min nya väska!
God fortsättning på det nya året!

15 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Väskan ser verkligen finfin ut. Hoppas att premiärturen blev till belåtenhet. Kram Fru Inez

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Mycket fin väska!

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för din kommentar och roligt att hitta hit till din blogg! Vilken fin väska du har gjort! blir roligt att följa dig i fortsättningen.

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker väska!
  Tack för kommentaren på min blogg - ska bli roligt att följa din blogg i fortsättningen!

  SvaraRadera
 6. Mycket fin väska! Tack för titten hos mig, gillar din blogg med. Lägger till dig i min blogglista. God fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker väska du har gjort! Det hade säkert, som du skrev, även passat med ett färgat innertyg, men den är verkligen fin som den är.
  Tack förresten för trevlig kommentar och beröm på min blogg! Hoppas att du vill titta förbi igen.

  SvaraRadera
 8. Liksom flera andra av kommentatörerna (?) så har jag just hittat till dig och kommer tillbaka! Väskan är hur fin som helst, och jag gillar det naturfärgade fodret. Och det du skriver om blogg och press att göra klart stämmer bra på mig också.

  SvaraRadera
 9. Fint! Hoppas du stoltserade riktigt ordentligt där på din promenad.
  /Lina

  SvaraRadera
 10. väldigt fin väska..jag har gjort något liknande men i helt andra färger och i återvunna dukar..skall strax lägga ut. välkommen
  Marie

  SvaraRadera
 11. Mycket snygg väska. Roligt att du gjort något nytt av ett gammalt mönster. Garnet ser väldigt robust och härligt ut. En kontrast till de sirliga rutorna. Jag tycker att du gjorde rätt som tog ett linnetyg i samma färg som garnet till foder. Det ser elegant och tidlöst ut! När du inte använder den blir den en fin prydnad!
  Ha det bra! Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Takk for koselig kommentar på bloggen min! For en fantastisk nydelig veske du har laget!! Den er kjempefin:o)

  SvaraRadera
 13. Så flott den er! De heklede rutene er virkelig vakre :-)

  SvaraRadera